Ce este si Pentru Cine Este Recomandată Dieta GAPS?

GAPS =Gut And Psychology Syndrome + Gut And Physiology Syndrome GAPS este acronimul pentru Gut and Psychology Syndrome (Sindromul Intestin și Psihologie) și Gut and Physiology Syndrome (Sindromul Intestin și Fiziologie). Aceste concepte au fost dezvoltate de Dr. Natasha Campbell-McBride și se concentrează pe legătura dintre sănătatea…

Otrava ascunsa in superalimente

ste o carte care merita citita, mai ales dacă ești preocupat de sănătate. Deși superalimentele ar putea aduce multe beneficii pentru sănătate, este esențial să fim conștienți de conținutul lor de oxalați și să abordăm consumul lor cu un sentiment de echilibru și moderație. Prin înțelegerea și gestionarea aportului de oxalați, putem analiza conștient care sunt beneficiile reale ale acestor alimente, minimizând în același timp riscurile pentru sănătate. Este important sa nu ne bazam doar pe tabelele cu nutrienti ale unor plante ci sa studiem și bio-disponibilitatea acestor nutrienti, conținutul de antinutrienti( nu doar oxalati) și efectele secundare ale acestora.

Iarba Grasă: Beneficii, Proprietăți și Contraindicații

Iarba grasă (Portulaca oleracea), cunoscută și sub numele de porțiulacă, este o plantă suculentă apreciată atât pentru proprietățile sale nutriționale, cât și pentru beneficiile aduse sănătății. Această plantă crește spontan în multe regiuni ale lumii, inclusiv în România, și poate…

Alimentatia in sezonul rece

Toamna târzie, iarna profundă și prima parte a primăverii este, în emisfera nordică și la noi în țară, sezon RECE. Asta înseamnă că organismele noastre trec prin adaptări metabolice și energetice la temperaturi mai scăzute, la (teoretic) un nivel mai…